Jak se správně obléknout do divadla?

Koupila vaše manželka lístky do divadla nebo jste se s kamarády domluvili, že vyrazíte za kulturou? Pak si určitě nechcete zážitek z představení zkazit trapasem. V každém typu divadla platí jiná pravidla pro oblékání. Přečtěte si, jak zvolit správný oblek, aby středem pozornosti zůstali herci, a vy jste si mohli v klidu vychutnat zážitek z představení.

Při volbě vhodného oblečení je důležité vědět, kam a na jaké představení se chystáte. Jiný oděv vyžaduje návštěva slavnostní premiéry v opeře a jiný předplacené představení v komorním divadle.

Chystáte se do velkého, kamenného divadla?

Kamenným divadlem se označují všechna větší divadla, národní, městská a také opera, balet nebo filharmonie. Pokud se chystáte na takové představení, počítejte s tím, že pravidla pro oblékání jsou formální a vy byste měl mít pánský oblek. Protože je divadelní představení akce konaná ve večerních hodinách, přípustný je pouze tmavý oblek. Podívejte se na širokou nabídku pánských obleků BANDI. Pro výběr košile a kravaty nejsou daná přesná pravidla. Bílou košilí nikdy nic nezkazíte, ale můžete si vzít také barevnou košili tmavších odstínů. Vyvarujte se příliš výrazných, zářivých barev a zbytečné extravagance.

Do malého divadla si vystačíte s ležérnějším oblečením

Pokud se chystáte do menšího, komorního divadla, nemusíte se pravidel oblékání držet tak striktně. Atmosféra malých divadel je uvolněnější a vyžaduje menší míru formálnosti. Tady byste dokonce v černém obleku s vázankou působili příliš upjatým dojmem. Doporučujeme proto ležérnější oděv. Vezměte si například jen sako bez kravaty k volnočasovým kalhotám nebo si ke košili oblékněte svetr. Podívejte se na nabídku exkluzivních pánských svetrů.

Současná móda postupně slevuje z přísných nároků a stává se volnější. Ještě před sto lety by se na naši předci vydali na představení ve fraku. To už od vás dnes nikdo neočekává. Obecně však platí, že do divadla by se nemělo chodit ve všedním oblečení. Mikinu, džíny a sportovní tenisky vždy raději nechte doma.

Kdo

Šéf vás málo platí? Změňte to

Dřete v práci od rána do noci a dostali jste malé odměny? Důvodů může být hned několik. Jedním z nich je i špatná volba oblečení. Váš šéf vás odměňuje nejen podle toho, co děláte, ale také podle toho, jak na něj působíte. Jak se obléknout, abyste nepůsobili špatným dojmem a správně se prezentovali?

Celý článek

Co

Jak vybrat manžetové knoflíčky – to nejdůležitější, co byste měli vědět

Chystáte se na ples, svatbu, do tanečních nebo na narozeninovou oslavu? Chcete vypadat stylově a stále cítíte, že vám k dokonalosti něco chybí? Zaměřte se na pánské módní doplňky. Košile s manžetovými knoflíčky se bezesporu vrací do módy a neměly by chybět ve vašem šatníku. Knoflíčky jsou funkčním doplňkem i drobným šperkem, který vás skvěle oživí a podtrhne vaši osobnost. Jak vybrat manžetové knoflíčky pro každou příležitost?

Celý článek