Jdete do tanečních a nevíte, jak se obléknout? Vyvarujte se nejčastějším chybám

  Každý mladý muž, který se chystá do tanečních, chce vypadat skvěle. Bohužel většina z nich se neznalostí společenského oblékání dopouští mnoha chyb, kvůli kterým kýženého vzhledu nedosáhnou. Kromě toho, že se musí chovat přirozeně a uvolněně, aby zaujali partnerku, je potřeba dodržet základní pravidla pro nošení obleku. Přečtěte si, jaké chyby dělají muži nejčastěji a jak se jim vyvarovat.

1. chyba – světlý oblek

Teď si možná říkáte, proč by měl být světlý oblek problém, vždyť je to oblek jako každý jiný. To je omyl. Pro společenskou událost, jako jsou taneční, které se konají po 18. hodině večerní, jsou určeny pouze tmavé pánské obleky. Je to dáno pravidly společenské etikety.

Do tanečních můžete vybírat obleky z tmavých odstínů modré, šedé, hnědé a černé. Co se týká materiálu, můžete si zvolit oblek matný nebo lesklý. Matný oblek je klasika. Lesklý oblek vám dá větší šanci zaujmout dívky. Stejně tak můžete vybírat mezi hladkou látkou bez vzoru nebo látkou s decentním vzorem, jako je například vzor kára, kostiček nebo tenkého proužku.

2. chyba – mokasíny k obleku

Co je na mokasínech špatného? Jsou kožené, černé a někdy i lesklé, tak proč byste si je nemohl vzít do společnosti. Mokasíny jsou nevhodné k obleku, pokud se chystáte na společenskou událost. Ať už jdete do tanečních, na ples a podobně, vždy byste měli mít k pánskému obleku společenskou obuv. Ta správná obuv se vyznačuje tím, že je kožená, šněrovací a barevně ladí s opaskem.

3. chyba – délka kalhot končí u kotníků

Nečekáte velkou vodu, abyste potřebovali krátké kalhoty ke kotníkům. Zjistěte už při nákupu, zda máte kalhoty správně dlouhé. Jak na to? Oblékněte si kalhoty, opasek a obuv. Délka oblekových kalhot končí na zadní straně dva až tři prsty nad zemí. V přední části jsou kalhoty mírně pokrčeny. Další rady o tom, jak mají být správně dlouhé rukávy a jak se má nosit oblek, si přečtěte v článku 10 rad, jak nosit pánský oblek.

4. chyba – sportovní bunda k obleku

Představte si, že do tanečních přijde nádherná dívka v překrásných šatech. Velice se vám líbí. Pak ji při odchodu vidíte, jak si v šatně obléká na dlouhé šaty krátkou sportovní bundu. Váš zájem o dotyčnou rázem klesne.

To samé se stane i vám, pokud si vezmete k pánskému obleku sportovní bundu. Nepodceňujte to a zbytečně si nekažte celkový vzhled. Pokud je chladno, měli byste si obléknout pouze pánský plášť nebo kabát. Ty jsou vhodné také proto, že svou délkou zakrývají sako.

5. chyba – odložení saka

Správně oblečený muž do tanečníchPři tanci se nevyhnete zpocení. Ani fakt, že je vám horko, však nemění nic na tom, že si dle etikety nesmíte sako sundat. Pokud si říkáte, že je to hloupé pravidlo, jste na omylu. Pravidla společenské etikety na pohodlí příliš nehledí, zato vám radí, jak se vyhnout ostudě. Představte si, že se při tanci s partnerkou zpotíte a napadne vás odložit si sako. Jak myslíte, že vypadá vaše košile po valčíku? Vaše taneční partnerka jistě není zvědavá na propocené mapy na vaší košili.

6. chyba – košile s krátkým rukávem nebo tričko pod oblekem

Proč je to chyba? Pokud budete mít pod oblekem košili s krátkými rukávy nebo tričko, nebudou vám vidět manžety rukávů košile. Vznikne dojem, že máte sako po starším bráchovi nebo po dědovi. K pánskému obleku se nosí vždy košile s dlouhými rukávy, které mírně vyčnívají z rukávů saka. Podívejte se na společenské košile, které jsou vhodné do tanečních.

7. chyba – bílé ponožky k tmavému obleku

Viděli jste bílé ponožky k tmavému obleku u Michaela Jacksona a myslíte si, že zrovna taneční jsou skvělým místem, kam zvolit stejnou kombinaci? Společenská etiketa má na to jiný názor. Bílé ponožky se nosí pouze k bílým oblekům a s bílou obuví. Pokud máte tmavý pánský oblek s černou obuví, oblékněte si pouze černé ponožky.

Jestli chcete být moderní a originální, vezměte si ke svému outfitu ponožky v různých barvách. Například máte-li červené tkaničky u bot a červenou kravatu, vezměte si i červené ponožky. Budete vypadat stylově.

Ale pozor, vždy vybírejte ponožky s prodlouženou délkou. Oblekové ponožky vám totiž zakryjí chlupatou holeň, když sedíte. Krátké kotníkové ponožky se nosí pouze k sportovním botám.

8. chyba – oblekové kalhoty bez opasku

Pokud patříte mezi muže, kteří slovo opasek ani neznají a kalhoty nosíte na půl žerdi, čtěte pozorně. K pánskému obleku musíte mít vždy opasek. A to úzký, kožený a ve stejné barvě, jako máte boty. Proč? Udávají to pravidla společenské etikety a také je to pro vás praktické. Skutečně nevypadá dobře, když muži při tanci kalhoty padají a on si je neustále nervózně kasá nahoru.

9. chyba – nášivka značky

Možná jste zvyklí na to, že na běžném oblečení jsou značky hodně vidět, ale u společenské módy to neplatí. Pánský oblek není sportovní oblečení. Všimli jste si, že by nějaká celebrita měla na obleku značku? Pokud si koupíte oblek, kde je na rukávu saka výšivka, odstraňte ji. Dá se jednoduše odpárat. Při tom odpárejte i všechny záševky na kapsách a zadní rozparek na saku.

Kdo

Šéf vás málo platí? Změňte to

Dřete v práci od rána do noci a dostali jste malé odměny? Důvodů může být hned několik. Jedním z nich je i špatná volba oblečení. Váš šéf vás odměňuje nejen podle toho, co děláte, ale také podle toho, jak na něj působíte. Jak se obléknout, abyste nepůsobili špatným dojmem a správně se prezentovali?

Celý článek

Co

Jak vybrat manžetové knoflíčky – to nejdůležitější, co byste měli vědět

Chystáte se na ples, svatbu, do tanečních nebo na narozeninovou oslavu? Chcete vypadat stylově a stále cítíte, že vám k dokonalosti něco chybí? Zaměřte se na pánské módní doplňky. Košile s manžetovými knoflíčky se bezesporu vrací do módy a neměly by chybět ve vašem šatníku. Knoflíčky jsou funkčním doplňkem i drobným šperkem, který vás skvěle oživí a podtrhne vaši osobnost. Jak vybrat manžetové knoflíčky pro každou příležitost?

Celý článek