Jakou barvu obleku zvolit do práce

Pokud pracujete v kolektivu mezi kolegy, v kanceláři nebo na úřadě, platí pro vás jiná pravidla, než pro ty z vás, co chodíte na obchodní schůzky nebo jednání s obchodními partnery. Pro každou příležitost jsou vhodné jiné barvy pánského obleku. Čtěte dále a dozvíte se jaké.

Nejprve je však třeba zdůraznit, že pro všechny příležitosti platí jedno důležité pravidlo. Jaké? Oblek do zaměstnání musí být matný, nikoli lesklý. Proč tomu tak je, se dozvíte v článku Proč se nesmí nosit lesklý oblek do práce.

Pracujete v kolektivu kolegů, v kanceláři nebo na úřadě?

Pro vás je volba barvy obleku mnohem svobodnější. V jakémkoli ročním období můžete vybírat oblek černý, tmavě modrý, tmavě šedý, antracitový či grafitový. V letních měsících se nebojte svůj šatník oživit obleky ve světle hnědé nebo světle šedé barvě. Světlé obleky však doporučujeme nosit do práce pouze v letních měsících a do 18. hodiny večerní. Vybírat můžete ze spousty světlých odstínu kromě bílé, ta je určena pro ženichy nebo váš volný čas.

Chodíte na obchodní jednání a pracovní schůzky?

Pro vás je výběr pánského obleku omezenější. Se stálými i s potenciálními obchodními partnery jednejte v tmavém matném pánském obleku. Na výběr máte pánské obleky v odstínech černé, tmavě modré nebo tmavě šedé. V žádném případě si neberte na obchodní jednání lesklý oblek. Uškodilo by vám to. Nenechte si pokazit dobré vztahy s klientem jen kvůli špatnému výběru vašeho oblečení. Každý zná přísloví, že šaty dělají člověka a na obchodním jednání to platí dvojnásob. Vybírejte tedy pouze z matných a tmavých obleků.

Zcela jiná pravidla platí pro oblékání do společnosti a na oslavné události, kde uplatníte pánské obleky z lesklých materiálů.

Podívejte se na širokou nabídku elegantních obleků, ve kterých budete působit profesionálně a důvěryhodně.

Kdo

Šéf vás málo platí? Změňte to

Dřete v práci od rána do noci a dostali jste malé odměny? Důvodů může být hned několik. Jedním z nich je i špatná volba oblečení. Váš šéf vás odměňuje nejen podle toho, co děláte, ale také podle toho, jak na něj působíte. Jak se obléknout, abyste nepůsobili špatným dojmem a správně se prezentovali?

Celý článek

Co

Jak vybrat manžetové knoflíčky – to nejdůležitější, co byste měli vědět

Chystáte se na ples, svatbu, do tanečních nebo na narozeninovou oslavu? Chcete vypadat stylově a stále cítíte, že vám k dokonalosti něco chybí? Zaměřte se na pánské módní doplňky. Košile s manžetovými knoflíčky se bezesporu vrací do módy a neměly by chybět ve vašem šatníku. Knoflíčky jsou funkčním doplňkem i drobným šperkem, který vás skvěle oživí a podtrhne vaši osobnost. Jak vybrat manžetové knoflíčky pro každou příležitost?

Celý článek